נקודות מרכזיות:
נקודות מרכזיות:
התמודדות עם בעיות שינה
התמודדות עם בעיות שינה
טיפולים פרא-רפואיים
קלינאות תקשורת:
לילדים עם אוטיזם יש קשיי תקשורת ולרבים מהם יש עיכובים שפתיים. קלינאיות התקשרות עובדות עם הילדים על פיתוח ושיפור יכולות שפה ודיבור תוך שימת דגש על הגדלת יוזמות תקשורתיות, פיתוח תקשורת לא מילולית (הבעות וג'סטות) ועוד. טיפולים אלו הינם קריטיים לפיתוח יכולות הילד לבטא את צרכיו ורצונותיו ולתקשר עם סביבתו. בילדים על הרצף אשר לא מפתחים שפה, מוקד הטיפול יהיה ללמד את הילד ומשפחתו להשתמש במחוות, שפת סימנים ותקשורת תומכת וחליפית (אשר יכולה להיות תוך שימוש בתמונות, טאבלט, מחשב, ועוד...).
ריפוי בעיסוק:
טיפולי ריפוי בעיסוק מתמקדים בפיתוח יכולות תפקודי יום יום שמשפרים את העצמאות של הילד והיכולת שלו להשלים משימות כמו צחצוח שיניים, אכילה מסודרת, לבישת בגדים, וכדו... תפקודים אלו דורשים יכולות קוגניטיביות, פיסיות, תקשורתיות ומוטוריקה עדינה שבהם יש קשיים לחלק מהילדים על הרצף. בנוסף, חלק מהטיפולים מתמקדים בבעיות בעיבוד החושי (כגון רגישות יתר לצלילים או למגע). המטרה העיקרית היא שיפור איכות חייהם של הילדים תוך התייחסות לכישורי יומיום והרחבת יכולות המשחק והלמידה.
טיפול תרופתי:
נכון להיום אין טיפול תרופתי המרפא או משפיע על תסמיני הליבה של אוטיזם. עם זאת במקרים של קשיים נלווים כמו אגרסיות בלתי-נשלטות, הפרעות שינה, אפילפסיה ובעיות במערכת העיכול טיפול תרופתי יכול מאוד לעזור לרווחת הילדים. טיפולים תרופתיים ניתנים ומנוהלים על ידי רופאים המתמחים בנוירולוגיה ופסיכיאטרית ילדים.
תרפיה באומנויות:
הטיפול דרך סוגים שונים של אומנות נועד לאפשר לילד להשתחרר ולבטא את תחושותיו גם בלי מילים או כישרון מיוחד. תרפיה באומנות מועילה במיוחד לילדים שמתקשים לבטא את עצמם באופן מילולי ולעיתים מצליחים להתבטא דרך יצירות האומנות. למידע נוסף
תרפיה בעזרת בעלי-חיים
חלק מהילדים על הספקטרום מצליחים ליצור תקשורת עם בעלי חיים ולפתח כך יכולות שונות. כך, בעלי חיים יכולים לעזור לילדים עם אוטיזם ליצור קשרים חברתיים ולפתח כישורי מוטוריקה גסה ועדינה. בנוסף, הטיפול בבעל החיים עוזר לילד לפתח תחושת אחריות ועצמאות.