top of page

ריפוי בעיסוק

Autism Therapy

ריפוי בעיסוק נועד לעזור לילד לפתח מיומנויות שיאפשרו לו לבצע פעולות יומיומיות כגון אכילה, משחק, לבוש, ורחצה באופן עצמאי לפי המצופה מבני גילו. מרפאים בעיסוק מתמחים בטיפול בבעיות הנובעות מויסות החושים. לילדים עם אוטיזם יש לעיתים קרובות בעיות של תת רגישות של החושים או של עודף רגישות של החושים. לחלק מהילדים יש מעט מידי רגישות חושית במצבים מסויימים והצפה חושית במצבים אחרים. הטיפול כולל מציאת דרכים להתמודדות עם בעיות בקלט החושים וליצירת התאמה בין המידע החושי והיכולות הפיזיות (מוטוריות) של הילד.

במהלך טיפול של ריפוי בעיסוק המטפל מספק הדרכה לילד יחד עם ההורים והצוות המטפל במטרה להתאים את הסביבה של הילד לצרכים וליכולות שלו.

דיאטה סנסורית – המטרה של דיאטה סנסורית היא ליצור סביבה מותאמת ליכולת הספיגה החושית של הילד בכדי לא להעמיס וליצור חרדה והצפה. במקביל המטפל ינסה באופן הדרגתי להרחיב את כמות או עוצמת הגירויים בכדי לשפר את יכולת ההתמודדות של הילד עם סביבות שונות. בקרב ילדים על הספקטרום האוטיסטי גירויים שונים יכולים להשפיע באופן ישיר על העוררות, המודעות, והקשב  של הילד. פיתוח היכולת להתמודד עם מגוון גירויים במגוון עוצמות חשוב בכדי לעזור לילדים להסתגל לגירויים רבים כפי שקיימים בעולמנו.

אז איך זה עובד?

מטפלים רבים יציעו טיפול שמכיל ביצוע של תנועות גוף שונות כמו התנדנדות, צביעה, משחק בבריכת כדורים ועוד. המטרה של פעולות אלו היא לעזור לילד להניע את גופו, לשפר את יכולת השליטה שלו בתנועה, ולאפשר לו להתרגלל למגוון המידע החושי שקורה בזמן פעולות אלו. ככל שהילד יתרגל ליותר פעולות ומצבים שונים כך אמורה להשתפר יכולת ההתמודדות עם גירויים רבים יותר. 

 

חלק נוסף של טיפול בעיסוק מתמקד בקושי שיש לילדים רבים להתמודד עם שינויים גם אם קטנים מאוד כמו מעבר מבית הספר לבית בסיום יום ארוך. המטפלים יכולים להציע טיפול שכולל מעבר בין מטלות שונות בשילוב עם שיטות הרגעה שיעזרו לילדים להתמודד כאשר נוצרת חרדה כתוצאה משינוי. טיפול זה מועיל גם לאוטיסטים בוגרים בפיתוח כישורים מקצועיים.

מעבר לכך, המטפלים יעבדו על מטלות יום יומיות כגון הלבשה, טיפוח, אכילה, משחק, כישורי למידה ועוד.

קישור לאתר האינטרנט של החברה הישראלית לריפוי בעיסוק

ענבל היימן, מרפאה בעיסוק

המכון הרב-מקצועי ענבלים

Capture.PNG
bottom of page